За суррогатными младенцами в Украину из Аргентины прилетели родители

Родители 11 младенцев прибыли в Украину / скриншот из видео Ирины Стороженко в Фейсбуке

Перед первой встречей с детьми родителей разделяют только несколько недель обсервации.

Батьки 11 малюків, які зараз перебувають у готелі Венеція, нарешті змогли прилетіти за ними до України.

Чартер з двома десятками аргентинців о другій годині приземлився в аеропорту Бориспіль.

«Вони плачуть, плескають в долоні і кричать українською Дякуємо! всім, хто наближав цю дуже важливу у їхньому житті зустріч», - пише в соцмережі Фейсбук журналіст Ірина Стороженко.

За інформацією, тепер перед першою зустріччю з дітьми батьків розділяють лише кілька тижнів обсервації.

У Борисполі майбутніх батьків особисто зустрів посол Аргентини, щоб засвідчити підтримку та сприяння у подальшому оформленні громадянства немовлят.

Як відомо, раніше в Україні спалахнув скандал після того, як стало відомо, що у столичному готелі Венеція знаходяться 46 немовлят. Їх народили українські жінки-сурогатні матері для іноземців. Однак, оскільки кордони закриті через коронавірусну пандемію, немовлят не можуть забрати з України.

Читайте такожЧерез мам страждають немовлята: що не так із сурогатним материнством в УкраїніНагадаємо, раніше в МЗС заявили, що громадяни іноземних держав, які скористалися послугами українок-сурогатних матерів, можуть забрати новонароджених дітей з України ‒ з неухильним дотриманням встановлених Кабміном правил.

"Для цього іноземне посольство повинно направити відповідний запит в МЗС України. Це стосується, зокрема, приїзду іноземних громадян для вирішення питань, пов'язаних з поверненням своїх дітей у країни постійного проживання", ‒ заявили у відомстві.

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты