"Тела изувечены": названы сроки идентификации погибших в катастрофе Ан-26

Место крушения Ан-26 / dsns.gov.ua

На месте катастрофы спасатели продолжают работу с телами погибших.

На ідентифікацію тіл загиблих в результаті катастрофи військового літака необхідно кілька тижнів, заявив віце-прем'єр, голова Державної комісії зі з'ясування причин і обставин катастрофи Ан-26 Олег Уруський.

Про це він розповів на засіданні уряду, трансляція якого проходила на YouTube-каналі КМУ.

За його словами, Ан-26 здійснював плановий тренувальний політ. Це був четвертий виліт літака у складі цього екіпажу в день польотів.

“На борту перебували 20 курсантів 2-го, 3-го і 4-го курсів Харківського університету Повітряних сил. Приблизно о 20.38 командиром екіпажу було повідомлено про падіння обертів лівого двигуна. Після цього з диспетчерського пункту надійшла команда продовжити політ і заходити на посадку. О 20.44 командир корабля підтвердив готовність здійснити посадку. О 20.45 сталося зіткнення літака з землею», - сказав Уруський.

Також він додав, що зараз на місці катастрофи рятувальники продовжують роботу з тілами загиблих.

"Тіла знаходяться у вкрай понівеченому стані, практично всі вони обгоріли, і ідентифікацію жодного тіла на сьогоднішній момент здійснити неможливо. Потрібно буде робити експертизи ДНК, на що потрібно від двох до трьох тижнів. Тільки після цього можна говорити про поховання загиблих військовослужбовців", - сказав Уруський.

Читати такожЗ'явилося відео останніх секунд польоту і момент аварії Ан-26 в Харківській області

Він додав, що у справі вже призначено понад 50 різних експертиз. При Міністерстві оборони створена своя комісія на чолі із заступником міністра оборони.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты