У Зеленского припугнули судей КСУ созданием “списка Магнитского”

Михаил Подоляк прокомментировал ситуацию вокруг КСУ / УНИАН

Западные партнеры заняли четкую позицию по последним инициативам президента, подчеркнул Михаил Подоляк.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував ситуацію, що склалася навколо Конституційного суду.

В ОП вважають, що якщо для збереження курсу країни на побудову прозорої демократичної держави потрібен свій "список Магнітського" для українських суддів і олігархів, то його потрібно впровадити, підкреслив він у коментарі Інтерфакс-Україна.

"Практично всі наші зовнішньополітичні партнери зайняли дуже чітку позицію щодо останніх ініціатив президента Зеленського, який у свою чергу категорично проти реваншу старих непрозорих форматів. У тій же суперечці з суддями Конституційного Суду, які явно пішли на поводу інтересів окремих політичних груп, симпатії всіх без винятку західних інститутів на боці Володимира Олександровича. Про це багато разів прямо було сказано", - сказав Подоляк.

Радник глави ОП звернув увагу на опубліковану вкрай жорстку редакційну колонку видання Washington Post, в якій "чітко заявлена базова позиція: західні політичні еліти повинні максимально підтримати українського президента і дозволити йому утримати курс на прозору демократичну українську державу".

"Якщо для цього потрібен свій "список Магнітського" для українських суддів і олігархів, то такий санкційний список негайно повинен бути створений", - додав Подоляк.

Читати такожАктивісти привезли шибеницю до особняка глави КСУ

Список Магнітського - перелік осіб, згідно з позицією його укладачів, відповідальних за утримання під вартою, жорстоке поводження і смерть аудитора Сергія Магнітського, інші грубі порушення прав людини в Росії, який передбачає персональні санкції проти посадових осіб РФ.

Раніше повідомлялося про те, що президент України Володимир Зеленський провів зустріч з послами Великої сімки (G7). За результатами зустрічі сторони досягли угоди щодо того, що для продовження антикорупційних реформ в Україні потрібен чесний і прозорий відбір суддів Конституційного Суду.

Конфлікт з КСУ - що було раніше

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты