Угрозы Зеленскому: президент просил привлечь его по делу Зверобой и Федины

Владимир Зеленский / УНИАН

В Сети появилась фотокопия заявления президента Владимира Зеленского, написанного для правоохранителей, которые расследуют дело Маруси Зверобий и Софии Фединой.

В Мережі опублікували фотокопію заяви, яку було подано правоохоронцям від імені президента України Володимира Зеленського. Документ датовано 7 листопада минулого року.

Знімок першим виклав у свій Telegram-канал нардеп з фракції Європейська солідарність (політсила Петра Порошенка) Олексій Гончаренко. У поданій до СБУ заяві Зеленський просить, щоб його притягли до кримінального провадження проти волонтера Марусі Звіробій і нардепа Софії Федіної ‒ в якості потерпілого.

Нагадаємо, в кінці жовтня минулого року нардеп від Європейської солідарності Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій оприлюднили спільне звернення, в якому "наїхали" на президента Володимира Зеленського ‒ після того, як він поговорив з добровольцями в селищі Золоте на Донбасі.

Далі ‒ Федині та Звіробій видали повідомлення про підозру за фактами погроз очільнику держави. Пізніше Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід волонтеру – її зобов'язали здати закордонний паспорт і носити електронний засіб контролю.

Ще пізніше, 10 березня 2020 року Печерський райсуд столиці обрав запобіжний захід Софії Федині та вирішив звільнити її під особисте зобов'язання.

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты