Уничтожить 360 танков противника: ВСУ получили от США Javelin

Украина получила от США ракеты Javelin / Фото: defence-blog.com

Остальное оборудование будет доставлено в Украину в 2021-2022 годах.

Збройні сили України отримали від США ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, обладнання на загальну суму понад 27 млн доларів передали українській стороні в рамках програми американського уряду Міжнародні військові продажі за контрактом, підписаним у грудні 2019 року.

Уточнюється, що США не тільки поставили ракети, але і американські фахівці будуть виконувати їх обслуговування і надання супутніх послуг із підготовки особового складу для надійної та ефективної експлуатації протитанкових комплексів протягом усього життєвого циклу.

Загальна сума контракту становить 36,5 млн доларів, а подальші поставки озброєння заплановані на 2021-2022 роки.

Читати такожВ Мережу виклали фото з польових випробувань новітньої зброї ВСУОглядач порталу Defence Express Олег Катков у коментарі Голос Америки заявив, що американські пускові установки Javelin в Україні дозволять знищити 360 танків противника.

«Ворог взагалі не встигає зреагувати на те, що в нього щось летить», – сказав він, уточнюючи, що Javelin FGM-148Е має потужний двигун, який зменшує час польоту до мети і впливає на бойову ефективність комплексу.

Експерт підкреслив, що ракети точно вражають ціль.

«Добре вважається, коли ймовірність попадання становить 80-90%. А тут ти запускаєш 100 ракет, і ними знищуєш 97 танків. Тобто поки це найбільш влучний, найбільш ефективний комплекс, який доступний взагалі в світі», – розповів оглядач.

Нагадаємо, згідно з домовленостями про постачання в Україну нової частини американської допомоги, солдати США закінчили підготовку до відправки вантажу з боєприпасами для переносних протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin.

Раніше в рамках військового співробітництва між США та Україною Пентагон передав українцям військове обладнання, вартість якого оцінюється в суму більше 60 млн доларів США (протитанкові ракети Javelin, рації та боєприпаси).

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты