Китайские инвесторы Мотор Сичи намерены "сбить" с Украины еще больше денег

От Украины потребуют больше денег из-за конфликта вокруг Мотор Сичи / УНИАН

Рассмотрение спора будет проходить в международном арбитраже.

Стало відомо про збільшення арбітражних вимог до України з боку китайського інвестора підприємства Мотор Січ, проти якого Києвом були введені санкції.

Попередня сума збитків, яку вимагатимуть компенсувати від України в міжнародному арбітражі, зросла ще на 100 мільйонів доларів, йдеться в повідомленні на сайті Мотор Січ.

Таким чином, загальна сума претензій китайської сторони до України зросла до 3,6 мільярда доларів.

"Китайські інвестори ПАТ Мотор Січ збільшили попередню суму збитків на мінімум $ 100 млн що стосується їх вимог у спорі проти України, розгляд якого відбувається в міжнародному арбітражі-з $3,5 млрд до не менше $3,6 млрд" , - йдеться в заяві.

Відзначається, що зростання вимог пов'язане з розширенням початкової групи позивачів і включенням до неї ще декількох китайських акціонерів.

/ mc-osa.com.ua

Читати такожСкандал навколо Мотор Січі: СБУ зірвала збори акціонерів, в Китаї відповіли на санкції

Санкції проти інвесторів Мотор Січі:

Президент України Володимир Зеленський указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, зокрема, по китайській компанії Skyrizon, яка купила акції українського виробника авіадвигунів-компанії Мотор Січ.

У документі наголошується, що підтримані проти ряду фізичних і юридичних осіб санкції внесені Службою безпеки України. Частина цього Указу секретна.

Пізніше на сайті опублікували два додатки щодо списків фізичних та юридичних осіб, які потрапили під санкції.Згідно з Додатком 1 до рішення РНБО, санкції вводяться проти громадянина Китаю Ван Цзіна (ключовий акціонер компанії Skyrizon). Санкції вводяться на 3 роки.

Вид обмеження:

В оприлюдненому додатку 2 щодо списку юридичних осіб, щодо яких санкції також вводять на три роки, є чотири компанії:

Санкції проти юридичних осіб передбачають, зокрема:

14 Січня Мінторг США ввів санкції проти китайської компанії Skyrizon-інвестора в ПАТ Мотор Січ, заявивши, що вона загрожує національній безпеці США.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты