В МинВОТ требуют не называть Крым "аннексированным"

Чиновники просят правильно озвучивать статус Крыма / УНИАН

Чиновники утверждают, что данный термин некорректен.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій рекомендували українцям не вживати щодо Криму термін "анексія", оскільки він є за своєю суттю помилковим.

"Єдина країна, яка називає Крим і Севастополь анексованими — це Російська Федерація. Вся міжнародна спільнота використовує формулювання "тимчасово окуповані території" як щодо півострова, так і щодо Донбасу. Дозволяється також використання формулювання" спроба анексії "по Криму, але не"анексія". Це вкрай важливо і для нас в тому числі. Це підкреслює відповідні зобов'язання РФ з міжнародного гуманітарного права», - цитує Радіо Свобода заступник міністра МінТОТ Ігоря Яременка.

За словами чиновника, термін "анексія" лише підтверджує російську гіпотезу про неможливість повернення Криму до складу України, і він назавжди залишиться частиною РФ.

"Ми з цим абсолютно не згодні, а, отже, настійно просимо користуватися терміном "тимчасова окупація", адже Крим, Я впевнений, повернеться під контроль України", — підкреслив заступник міністра.

Читати такожУ Криму назвали крадіжку причиною відсутності води

Новини Криму

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты