В Минздраве выкатили тендер за 10 млн на изучение поведения геев

Гей-прайд в Киеве / УНИАН

По словам чиновников из Центра общественного здоровья, исследования поведения геев регулярно проводят в Украине с 2004 года.

Центр громадського здоров'я України (ЦОЗ) при МОЗ публічно оголосив тендер із закупівлі послуги на проведення дослідження поведінки чоловіків, які перебувають у сексуальних одностатевих стосунках. Як повідомляється в системі публічних закупівель ProZorro, очікувана сума вартості проведення робіт-10 240 669 гривень.

Кінцевий термін подання пропозицій на участь у тендері ‒ 5 березня 2021 року. Аукціон має відбутися 9 квітня, а саме дослідження має бути реалізоване в кілька етапів протягом року.

Як йдеться в описі закупівлі, дослідження проводиться серед представників груп підвищеного ризику інфікування ВІЛ-інфекції, а саме серед чоловіків, які мають сексуальні стосунки з чоловіками.

За даними ЦОЗ, подібні дослідження регулярно проводять в Україні з 2004 року. Інші з них охоплюють також і такі групи підвищеного ризику зараження ВІЛ-інфекції: ті, хто надає сексуальні послуги за гроші, і ті, хто вживає наркотики через ін'єкції.

Читати такожДля чого українським дітям купили книги про " дівчаче кохання"

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты