В России выпустили фейк об ООН и водоснабжении Крыма

Эмине Джапарова рассказала о фейке росСМИ / Фото: mip.gov.uа

В Кремле ответственность за обеспечение полуострова водой возложили на Украину.

У Росії пропагандистські ЗМІ поширили інформацію, що нібито ООН оприлюднила заяву, в якій розділила відповідальність за постачання води до Криму між Україною і Росією.

Як повідомила в Facebook заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, в Управлінні Верховного комісара ООН слова російських пропагандистів спростували і категорично заявили, що відповідальність за водопостачання Криму несе країна-окупант.

«Чергова дезінформація від російських пропагандистів, які, як завжди, висмикують з контексту слова чиновників з Управління Верховного комісара ООН з прав людини. Технологія в русопропагандістов проста: пустити якомога більше мильних бульбашок - раптом хоч одна якась не лопне і куди долетить», - написала Джапарова.

За словами чиновниці, пропагандисти дійсно зверталися в ООН щодо поставок води в Крим, але відповідь представниці організації Елізабет Тросселл привели в повному обсязі.

«Російська Федерація як окупаційна влада несе головну відповідальність за забезпечення доступу до води осіб, які перебувають під захистом», - повідомили в ООН.

Читати такожПодають воду два рази в день: у Криму посилюється посуха Джапарова припустила, що російській стороні відповідь не сподобалася, тому вони вирішили спотворити її на свою користь.

«Не здивуюся, якщо в наступній публікації ще якогось російського медіа вже будуть кричати, що "ООН наказала Україні подавати воду в окупований Крим"для забезпечення потреб російського ЧФ і його об'єктів», - заявила Джапарова.

Джапарова підкреслила, що позиція МЗС України в даному питанні є абсолютно чіткою: Росія - окупант і несе повну відповідальність за ситуацію в Криму.

Засуха в Криму:

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты