Венедиктова поставила "неуд" НАБУ, САП и ГБР и установила дедлайны

Венедиктова недовольна работой САП, НАБУ и ГБР / УНИАН

Среди недочетов в работе Государственного бюро расследований Венедиктова назвала низкое количество производств, переданных в суд с обвинительным актом.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова назвала незадовільною роботу Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури по боротьбі з корупцією та Державного бюро розслідувань.

Венедіктова розкритикувала органи, які, за її словами, не можуть закрити справи, в яких "два, три, а іноді і чотири роки тому повідомлено про підозру, а слідство досі триває", повідомляє Офіс генпрокурора.

"Так, зараз у багатьох гучних справах, де фігурантами є чиновники, триває ознайомлення з матеріалами", — підкреслила генпрокурорка.

Венедіктова очікує, що певні справи до кінця року будуть направлені до суду.

Серед недоліків у роботі Державного бюро розслідувань Венедіктова назвала низьку кількість проваджень, переданих до суду з обвинувальним актом, недостатній рівень відшкодування встановлених збитків, завданих кримінальними корупційними правопорушеннями, а також відсутність системного викриття злочинних вертикалей.

Генпрокурорка наказала за два місяці виправити стан справ у ДБР.

Діяльність Венедіктової – про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты