Перед вылетом в Хорватию украинцы в аэропорту сдали дорогие тесты на Covid-19

В Борисполе сдают анализы на коронавирус / УНИАН

Анализы были вынуждены сдать даже дети.

В аеропорту Бориспіль 11 липня пасажирів рейсу в Хорватію змусили здати ПЛР тести на коронавірус, без результатів яких не пропускали в літак для подорожі.

«Відразу ж після отримання інформації про рішення уряду Хорватії про необхідність обов'язкового ПЛР-тестування на COVID-19 для пасажирів, що в'їжджають в Хорватію, авіакомпанія звернулася за відповідною допомогою до посольства України в Хорватії. За фактом отримання відповіді, в якій говориться, що всі без винятку пасажири, включаючи немовлят і дітей, повинні пройти тест на ПЛР, авіакомпанією був відкладений виліт рейсу 7W771», - в Facebook повідомила авіакомпанія Windrose.

За проходження тесту на коронавірус кожен пасажир повинен був заплатити 2100 гривень. Така вартість аналізів в аеропорту має зберегтися й надалі. Результати дослідження будуть відомі за шість годин.

Авіакомпанія Windrose відклала рейс з аеропорту Бориспіль в Хорватію через нові правила в'їзду для українців до Хорватії. Спочатку виліт планувався сьогодні о 14:00, проте незабаром рейс перенесли на 21:00 для проходження тестування усіма пасажирами. У компанії виключили можливість подальшої затримки рейсу.

Нагадаємо, з 10 липня Хорватія змінила правила в'їзду для громадян третіх країн, в тому числі для України, значно посиливши обмеження.

Нагадаємо, українські громадяни за станом на вівторок, 7 липня, можуть в'їхати в 23 країни. Цей перелік включає і держави, куди необхідна віза. Про це під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты