Поправки Дубинского и Полякова: в Раде приняли решение по закону о банках

Банковский закон будет подписан / УНИАН

Документ готовят на подпись спикеру Верховной Рады Дмитрию Разумкову и президенту Владимиру Зеленскому.

Рада відхилила проекти постанов авторства нардепів Антона Полякова та Олександра Дубінського, які призупиняли підписання банківського закону. Це рішення відкриває шлях для підписання документа главою Верховної Ради Дмитром Разумковим і президентом Володимиром Зеленським.

Постанову 2571-д-П1, зареєстровану парламентарієм від Слуги народу Олександром Дубінським, підтримали лише 84 народних депутата. За постанову 2571-д-П авторства позафракційного парламентаря Антона Полякова проголосувало 78 депутатів.

Нагадаємо, 31 травня Верховна Рада України в другому читанні і в цілому підтримала законопроект №2571-д щодо банківської діяльності. Таке рішення підтримали 270 українських парламентаріїв. Закон є головною умовою МВФ для продовження кредитування України. Щоб затвердити законодавчу ініціативу, парламентарії внесли спеціальні зміни до регламенту, які дозволили розглянути законопроект в рамках особливої процедури.

У Національному банку України стверджують, що після вступу закону в силу колишні власники не зможуть повернути право власності на націоналізовані державою банківські установи.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты