Зеленский рассказал о разногласиях с МВФ и объяснил провал переговоров по новому траншу

Владимир Зеленский / Reuters

МВФ отказался предоставлять Украине кредит по ряду причин, подчеркнул президент.

Президент Володимир Зеленський прокоментував підсумки чергового раунду переговорів України з Міжнародних валютним фондом.

Як підкреслив він в ході інтерв'ю журналістам під час форуму Україна 30, МВФ відмовився надавати Україні новий транш з ряду причин.

Глава держави зазначив, що Україна повинна прийняти ряд законів і нагадав, що Україна вже отримала від МВФ 2,1 млрд доларів.

"Ще у нас два транші. Всього в цій програмі три транші: 700 мільйонів і ще 700 мільйонів. Зараз вони повинні були надати дату, коли будуть виділений другий транш ще 700 мільйонів. Програма не виконана", - сказав президент.

За його словами, існує ряд розбіжностей з МВФ з питання Вищої ради правосуддя і Конституційного Суду.

"З деякими речами ми погоджуємося, а з деякими - ні. Як гарант держави я захищаю незалежність України", - сказав Зеленський.

Читати такожРадник Єрмака дав скандальну оцінку результатам переговорів з МВФ"Є багато правок до законів про ВРП, Конституційного суду. Ми з вами повинні вибудувати законопроект, який потім КС визнає конституційним. А ми розуміємо, що деякі речі можуть бути неконституційними", - пояснив президент.

"Ми розраховуємо на ці гроші", - сказав Зеленський.

Він вказав, що впевнений в отриманні коштів від МВФ до кінця поточного року і додав, що на випадок проблем з цим, у держави є "план Б".

Переговори України з МВФ:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты