"Азербайджан предупреждал": эксперт объяснил начало войны в Нагорном Карабахе

Азербайджан предупреждал о проблемах в Нагорном Карабахе - эксперт/ Reuters

В июле в зону конфликта в Нагорном Карабахе привозились военная техника и оружие, утверждает Али Гаджизаде.

Конфлікт Вірменії та Азербайджану у Нагірному Карабасі не був заморожений і періодично загострювався. Азербайджанські війська почали наступ у відповідь після того, як обстріляли їх позиції. У Баку не раз говорили про те, що в зону вірмено-азербайджанського конфлікту у НКР ввозилися зброя і військова техніка.

Про це заявив політолог Алі Гаджізаде у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, конфлікт у зоні Нагірного Карабаху не був заморожений. Як приклад наводяться події квітня 2016 року, коли були використані важка артилерія, дрони і авіація, а також загострення 12-14 липня цього року на кордоні двох держав.

"І ось пройшло буквально нічого, і ми бачимо повномасштабні військові дії практично по всій лінії зіткнення", - зазначив аналітик.Читати такожЯк Азербайджан і Вірменія почали битву за Нагірний Карабах

Крім того, він акцентував увагу на тому, що наступ армії Азербайджану почався після обстрілу азербайджанських прикордонних сіл приблизно о 6 ранку. Примітно, що ще орієнтовно з середини липня в зону конфлікту звозилися військова техніка і зброя.

"Азербайджанська сторона не раз, на різних рівнях, починаючи від міністрів і послів і закінчуючи президентом, говорила про те, що вірменська сторона готується до війни, але ніхто на це не відреагував", - підкреслив Гаджизаде.Читати такожАзербайджан покінчить з проблемою Нагірного Карабаху: Алієв зробив заяву

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты