"Путин, введи войска": генерал СБУ назвал цель боевиков Вагнера в Беларуси

В Беларуси задержали боевиков РФ / Скриншот

России нужны силовые ячейки на территории Беларуси, считает Виктор Ягун.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко знав про переміщення російських бойовиків Вагнера по території своєї країни, заявив колишній заступник голови СБУ, генерал-майор Віктор Ягун.

«Він міг підготуватися до проведення акції і в якийсь момент взяти вагнерівців і використовувати втемну, для себе", - підкреслив він в інтерв'ю Obozrevatel.

На його думку, Росії потрібні були силові осередки на території Білорусі, які могли бути задіяні після президентських виборів.

«У разі, якщо б їх людина Лукашенко, якого вони ще більш-менш можуть контролювати, відійшов в сторону, з'явилася б нова сила, яку Росія контролювати не може. Саме тому вони задіяли такий силовий механізм дестабілізації», - вважає Ягун.

Він також висунув свою версію того, як могла б розвиватися ситуація в Білорусі після президентських виборів.

Читати такожЗатримання російських бойовиків: Москва висунула Мінську ультиматум

«Припустимо, Лукашенко програє на виборах президента Білорусі. А потім що? Потім починаються вибухи. Потім, як у нашому Слов'янську в 2014 році, – захоплюється райвідділ міліції, піднімається прапор Росії і "Путін, введи війська". І тоді новий президент Білорусі починає вирішувати проблему не як об'єднати країну після Лукашенка, а як боротися з російської гібридної окупацією», - додав Ягун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що прокуратура Білорусі обрала для затриманих раніше 33 бойовиків ПВК Вагнера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У білоруському відомстві підкреслили, що затримані росіяни "мають серйозне бойове минуле - воювали на сході України".

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты