Эксперт объяснил, что будет делать Трамп в случае поражения на выборах в США

Трамп признает свое возможное поражение на президентских выборах - эксперт / Reuters

После выборов американского президента в США могут начаться протесты, считает Николай Капитоненко.

Чинний президент США, кандидат на пост глави держави на майбутніх виборах Дональд Трамп у разі програшу визнає свою поразку. Однак після американських виборів в країні можуть початися протестні акції.

Про це заявив директор Центру дослідження міжнародних відносин Микола Капітоненко у ефірі телеканалу Україна 24.

На думку експерта, Трамп визнає свою можливу поразку на виборах, оскільки ризики таких дій непорівнянні і абсолютно не вигідні.

"Занадто багато поставлено на карту і занадто малим буде виграш, якщо таким чином ставати президентом. Я думаю, сюрпризів тут не буде, і Трамп спокійно визнає будь-який результат виборів", - вважає аналітик.

Також він додав, що коронавірусна епідемія загострила внутрішньополітичну ситуацію навіть у такій стабільно демократичній державі, як США, де відбувається радикалізація суспільства.

Крім того, аналітик припустив, що після виборів у США можуть відбутися протести, проте їх результати навряд чи кардинальним чином вплинуть на ситуацію.Читати такожУ США злетів рейтинг Трампа: з'явилися результати нового соцопитування

"До протестів - може. Ми бачили навіть без виборів цього року масові заворушення. Але я не думаю, що ці протести дійдуть до чого-небудь дуже серйозного, навіть якщо результат виборів буде суперечливим, яким він був, коли вибирали Буша, або коли переміг Трамп на минулих виборах", - підкреслив Капітоненко.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты