Дипломат объяснил, как победа Байдена или Трампа отразится на позиции США по Украине

США будут поддерживать Украину как при президентстве Трампа, так и в случае победы Байдена - дипломат / Фото Reuters

Противостояние Байдена и Трампа на выборах президента США-2020 показывает, что Америка разделена, как никогда, утверждает Александр Моцик.

За підсумками виборів президента США-2020 державі навряд чи загрожує політична криза. Америка - держава з віковими традиціями, тому процес передачі влади в разі перемоги "демократа" Джо Байдена буде реалізований в цивілізованих рамках. Підтримка Вашингтоном України в протистоянні з Росією може залишитися на колишньому рівні або навіть посилиться.

Про це заявив український дипломат, колишній надзвичайний і повноважний посол України у Сполучених Штатах Америки Олександр Моцик в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, незважаючи на помітну наявність політичного і соціального поділу у США на тлі протистояння "республіканця" Дональда Трампа і "демократа" Джо Байдена, держава володіє серйозним запасом міцності, тому за підсумками виборів Штатам не загрожує масштабна дестабілізація.

"Думаю, що будь-якого песимістичного сценарію не буде, що американці зможуть вирішити питання відповідно до американської конституції, демократично і цивілізовано відбудеться передача влади і Америка буде далі рухатися вперед", - вважає Моцик.

Що стосується перспективи співпраці США і України, то Вашингтон, як вважає дипломат, буде і надалі надавати підтримку Києву. Причому незалежно від того, хто переможе на виборах – Байден або Трамп.

"І в команді Трампа, і Байдена, є фахівці, які добре розуміють ситуацію зараз в Україні, в українсько-російських відносинах, агресію Росії проти України. Нам варто сподіватися на те, що підтримка Америки буде такою ж потужною, якою вона є сьогодні, або більше", - вважає колишній український посол.Читати такожНовий удар США по Росії: експерт розкрила плани Вашингтона у разі перемоги Байдена

Також Моцик підкреслив, що для України вкрай важливо, щоб США продовжили підтримувати Київ в контексті російсько-українського конфлікту і зберігали свою позицію з приводу невизнання анексії Криму Росією і виведення російських військ з українських територій.

Вибори президента США-2020

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты