Эксперт раскрыл планы Азербайджана по Нагорному Карабаху

Азербайджан проводит успешное наступление на Нагорный Карабах - политолог / Reuters

У Баку есть преимущества над Ереваном в военной кампании по Нагорному Карабаху, утверждает Андрей Дацюк.

Стратегія Азербайджану в рамках конфлікту у Нагірному Карабасі базується на створенні максимально складних для Єревана умов у протистоянні з Баку, які можуть забезпечити успіх азербайджанської військової операції.

Про це розповів політолог Андрій Дацюк в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, Баку робить ставку на власну військову перевагу над Єреваном і союз з Туреччиною, у якої не тільки найбільша після російської сухопутна армія у Європі, але і кордон з учасниками нагірно-карабахського конфлікту.

"Ще одна важлива особливість - азербайджанський наступ успішний, і на сьогодні Азербайджан фактично відвойовує території, місто Джебраїл біля іранського кордону, цей напрямок відсікає Карабах від Ірану", - зазначив експерт.

Також він додав, що в разі успішної реалізації азербайджанських планів, Вірменія опиниться в максимально складній ситуації в контексті військового протистояння з Азербайджаном.

"Якщо Азербайджану вдасться реалізувати стратегічний задум цього наступу, у Вірменії з одного боку буде Туреччина, з іншого - Грузія, яка не надала Росії повітряний і сухопутний простір, плюс Азербайджан і невеликий перешийок кордону з Іраном, який буде перекриватися безпілотниками", - підкреслив Дацюк.Читати такожУ Ердогана допустили участь Туреччини у війні у Нагірному Карабасі

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты