"Если меня бьют палками, я не даю денег": режиму Лукашенко предрекли катастрофу

Лукашенко больше не сможет править Беларусью - оппозиционер / Reuters

Белорусы считают Лукашенко нелегитимным президентом.

Обраний за версією ЦВК Білорусі президент Олександр Лукашенко програв вибори. У нього немає підтримки білоруського народу, і навіть якщо його режим залишиться при владі за допомогою застосування сили, це не вплине на ставлення до його персони. Громадяни більше не вважають політика легітимним главою держави, тому керувати країною він не зможе.

Про це заявив учасник Координаційної ради опозиційних сил Білорусі Андрій Курейчик в ефірі телеканалу Україна 24 .

За словами політика, Лукашенко не підтримали 80% білоруських виборців. Наразі його режим спирається виключно на силу, проте підтримку білорусів йому отримати більше не вдасться.

"Підтримку він вже не поверне. Чи буде країна пригнічена силою, кров'ю, багнетами, чи не буде - він все одно буде для громадян нелегітимним президентом", - вважає Курейчик. Читати такожУ ЄС відмовляються вводити санкції проти Лукашенка - ЗМІ

Опозиціонер наголосив, що Лукашенко, незважаючи на застосування сили, у таких умовах не зможе здійснювати ефективного управління державою - народ слухати його не буде.

"Люди не будуть підкорятися, не будуть зберігати гроші в банках, будуть погано працювати ... З ким я не розмовляю у Мінську, всі відповідають просто - якщо мене б'ють палицями, я не даю грошей", - підкреслив політик.

Раніше білоруський опозиціонер Андрій Стрижак заявив, що загрози Олександра Лукашенка закрити кордони від ЄС є блефом - економіка Білорусі вкрай залежна від зовнішньоекономічних ринків, тому будь-які санкції РБ проти Брюсселя неможливі.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты