Евросоюз "ударил" по Лукашенко персональными санкциями

ЕС ударил по Лукашенко санкциями / УНИАН

Решение будет опубликовано в Официальном журнале ЕС в пятницу. Тогда оно и вступит в силу.

У середу, 3 листопада, Комітет постійних представників ЄС затвердив рішення запровадити персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 білорусів.

"Посли ЄС щойно дали "зелене світло" заморожуванню активів і забороні видачі віз для Лукашенка і ще 14 білорусів", - повідомив журналіст кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк в Twitter.

За його інформацією, рішення буде опубліковане в Офіційному журналі ЄС у п'ятницю. Тоді воно і набуде чинності.

Причиною санкцій стало придушення масових акцій протесту і фальсифікації виборів президента, що відбулися 9 серпня.

ЄС спочатку вирішив не карати персонально Лукашенка, щоб зберегти можливість врегулювання політичної кризи шляхом діалогу.

Проте вже 12 жовтня ЄС погодився запровадити санкції проти Лукашенка.

Санкції проти Лукашенка - про що йшлося раніше:

Ситуація в Білорусі - про що важливо знати:

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.

Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.

В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили запровадити санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.

23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты