"Хочешь мира – готовься к войне": Лавров назвал условие разрыва отношений России с ЕС

Мы не хотим изоляции от мировой жизни, но должны быть к этому готовы - Лавров / Reuters

В военном плане Россия уже стала самодостаточным государством, утверждает Сергей Лавров.

Росія готова піти на розрив відносин з Євросоюзом в тому випадку, якщо Брюссель впроваджуватиме обмежувальні заходи, спрямовані на створення ризиків для найбільш важливих секторів російської економіки. РФ досягла успіхів у військовій сфері і наразі прагне до забезпечення економічного розвитку держави, заявив глава російського МЗС Сергій Лавров в ефірі YouTube-каналу Соловйов Live

За його словами, Росія не хотіла б ізолюватися від сучасних світових процесів, проте не можна виключати сценарію, за якого Москва може припинити працювати з ЄС. Російська держава повинна бути готовою до таких подій.

"Виходимо з того, що ми готові. У разі якщо ще раз побачимо (як вже відчули не один раз), що в якихось сферах накладаються санкції, що створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в найбільш чутливих сферах. Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру - готуйся до війни", - сказав Лавров.Читати такожЯк Євросоюз покарає Росію за ув'язнення Навального

Коментуючи нові можливі санкції Євросоюзу, він додав, що Росії вдалося досягти певних успіхів у військовій сфері, і відтепер слід зосередитися на розвитку економіки.

"Ми наразі вже у військовому відношенні стали повністю самодостатніми. Нам потрібно прагнути такого ж становища і в економіці", - підкреслив Сергій Лавров.

Протистояння Росії та Євросоюзу

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты