В Беларуси рухнул интернет: третий день не работают крупнейшие белорусские медиа

Когда в Беларуси заработает интернет, пока не сообщается / Reuters

Правозащитники называют ситуацию "интернет-шатдауном".

Жителі Білорусі скаржаться на практично повну блокаду інтернету на території країни. Фіксуються проблеми з доступом до соціальних мереж, мессенджерів, популярних пошукових систем і найбільших білоруських медіаресурсів.

Про це повідомляє Telegram-канал Onliner.

У Лукашенка заявляють, що проблеми з доступом до глобальної світової мережі пов'язані з кібератаками, проте правозахисні організації вважають це явище спланованою кампанією і називають її не інакше як "інтернет-шатдаун".

Крім соцмереж і пошукачів, немає доступу до інтернет-порталів найбільших медіаресурсів у Білорусі. Неможливо відвідати сайти AFN за адресою Afn.by, Тут Бай за посиланням Tut.by і Наша Нива - Nn.by. Читати такожУ Білорусі блокують мобільний інтернет

Відомо, що в Telegram увімкнули спеціальні інструменти проти цензури з метою забезпечення роботи месенджера на території Білорусі. Наразі головними джерелами інформації про події в країні є саме Telegram-канали.

Про блокування інтернету у Білорусі говорили ще 8 серпня, напередодні президентських виборів. Мінських підприємців попереджали про відключення мережі.

Нагадаємо, в ніч з 10 на 11 серпня у Білорусі пройшла нова хвиля масових протестів проти результатів виборів президента країни, на яких перемогу, за офіційними даними, здобув Олександр Лукашенко. Сталися сутички між протестувальниками та силовиками. Не виключається, що уряд введе в країні режим надзвичайного стану.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты