Совет ЕС утвердил правила трансграничных путешествий

Совет ЕС утвердил правила трансграничных путешествий / Reuters

В ЕС призывают придерживаться мер гигиены и инфекционного контроля.

У Раді ЄС затвердили головні правила для транскордонних систем колективного пасажирського транспорту, які спрямовані на мінімізацію ризику зараження коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Рада також пропонує Комісії та державам-членам продовжувати координувати дії щодо застосування транспортних керівних принципів.

"У своїх висновках Рада просуває низку основних заходів гігієни та інфекційного контролю, які мають застосовуватися до всіх транскордонних служб колективного пасажирського транспорту", - йдеться в заяві.

Рекомендовані заходи містять, серед іншого:

Як раніше повідомляв Главред, Україна планує повністю переглянути Договір про асоціацію з Європейським Союзом. Потрібно оновити угоду, і обговорити питання про приведення українського законодавства у відповідність з європейськими законами. Про це заявив глава українського уряду Денис Шмигаль пыд час свого візиту до Брюсселю 23 липня.

Також нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким офіційний Київ вводить безвізовий режим для громадян шести держав, серед яких Австралія, Нова Зеландія, Бахрейн, Кувейт, Оман і Саудівська Аравія.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты