Немецкий депутат рассказал, почему отказ от Северного потока-2 станет "самоубийством"

Строительство Северного потока-2 / Reuters

Депутат Бундестага Вальдемар Гердт напомнил о планах властей ФРГ в 2021 году остановить работу трех АЭС.

Якщо до Німеччини не надходитиме відносно дешевий російський газ, то така ситуація загрожує економічним колапсом через енергетичного дефіциту.

Про це заявив депутат німецького парламенту, Бундестагу, Вальдемар Гердт у коментарі телевізійному каналу 360. Ситуацію ускладнює ще й те, що влада ФРН у 2021 році планує зупинити три атомні електростанції.

На думку Гердта, припинення будівництва російського газопроводу Північний потік-2 загрожує ФРН серйозною кризою через дефіцит електроенергії.

"Це серйозна проблема для Німеччини. Дуже серйозна. Так під загрозу потрапляє енергетична безпека країни. У нас енергетичний кошик буде на третину не забезпечений", - сказав депутат.

Гердт також вважає - у зв'язку з цим питання завершення будівництва Північного потоку-2, за яким російський газ повинен прийти до Німеччини, стоїть набагато гостріше.

"Відмова від Північного потоку-2 - це просто самогубство. Недолік енергетики величезний. Північний потік-2 не покриє потреби Німеччини в енергетиці. А уявляєте, якщо ми його ще й не запустимо?",- пояснив депутат.

Північний потік-2 Новини:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты