Новые "штыки" американской власти: Байден представил очередных министров

Джо Байден представил новых членов своей команды / Фото Reuters

Демократ представил людей, которые будут заниматься вопросами климата и энергетики в его администрации.

Обраний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден представив членів своєї адміністрації, які займатимуться питаннями клімату та енергетики.

Як повідомляє Reuters, якщо Конгрес США затвердить запропонований Байденом склад уряду, Майкл Ріган стане першим чорношкірим, який очолить Агентство з охорони навколишнього середовища.

Член Палати представників Деб Хааланд обійме посаду міністра внутрішніх справ США. Ця жінка-політик буде першим представником корінних народів у складі американського уряду.

Крім того, Байден запропонував Джині Маккарті, яка працювала в адміністрації 44-президента США Барака Обами, обійняти посаду національного радника з клімату.

Колишній губернатор Мічигану Дженніфер Гренхольм стане міністром енергетики в уряді Байдена.

Зазначимо, інавгурація Байдена відбудеться 20 січня. Після вступу на посаду глави Білого дому Байден пообіцяв зробити боротьбу зі зміною клімату своїм пріоритетом. Але оскільки незначна більшість в Палаті Представників і контроль над Сенатом все ще не визначені, його порядок денний може не мати великого успіху в Конгресі, і замість цього він покладається на правила своїх регулювальних органів для ухвалення радикальних змін.

Вибори у США - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты