Парламент Литвы признал Тихановскую избранным лидером Беларуси

В Литве продолжают поддерживать Тихановскую/ Reuters

Минск пока не отреагировал на данное решение.

Сейм Литовської Республіки прийняв рішення про визнання лідера опозиції Білорусі Світлани Тихановської обраним лідером Білорусі. Литва закликає міжнародне співтовариство наслідувати приклад Вільнюса, а також визнати легітимність Координаційної ради з метою проведення нових президентських і парламентських виборів на території країни.

Про це повідомляється в резолюції вищого законодавчого органу Литви.

"Сейм Литви закликає міжнародне співтовариство підтримати вимогу обраного Лідера Білорусі Світлани Тихановської і створеної за її ініціативою Координаційної ради як єдиних законних представників білоруського народу для проведення нових, прозорих і демократичних парламентських і президентських виборів в країні", - наголошується в документі.Читати такожУ Литві розкритикували ЄС через Білорусь і зробили Брюсселю попередження

Рішення Сейму Литви щодо Тихановської/ e-seimas.lrs.lt

Також парламентарії закликають оцінювати всі дії Лукашенка для легітимації власного режиму, включаючи укладення нових міжнародних договорів з Москвою, як злочин проти народу Білорусі.

У документі підкреслюється, що міжнародне співтовариство має вимагати від Росії не втручатися в політику Білорусі і не підтримувати прагнення Лукашенка підписати нові угоди з Москвою, які завдають шкоди суверенітету республіки.

Читати також"Дотискати Лукашенка": у Тихановської розкрили сценарії передачі влади

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты