Выяснилось, что предлагали власти Тихановской до ее побега в Литву

Выяснилось, что предлагали власти Тихановской / Reuters

В Литве призвали Беларусь прекратить насилие.

Нинішня влада Білорусі запропонували опозиціонерці Світлані Тихановській залишити країну, або "інші, не дуже зручні варіанти".

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічус, пише Ехо Москви .

"Сім годин невідомо де вона була після відвідування цього виборчкому. І потім, я так розумію, їй запропонували, як ми вже говорили, не дуже великий вибір: або залишити країну, або інші якісь, не дуже зручні варіанти, скажімо. І вона вирішила приїхати, бо у неї є віза. І влада сприяла цьому. Може, це теж була частина плану, що якщо її не буде в країні - менше, скажімо, буде причин для хвилювань ", - сказав Лінас Антанас Лінкявічюс.

Глава МЗС Литви в черговий раз повторив, чого литовська влада очікує від білоруської: "припинити насильство, відпустити всіх затриманих і почати діалог з людьми, як мінімум".

Також Лінас Антанас Лінкявічюс вважає правильним, якщо можливі санкції Євросоюзу щодо Білорусі будуть персональними і не торкнуться населення.

Читайте також"Йдуть запеклі зіткнення": у МВС Білорусі пояснили, що будуть робити з журналістами

"Уже треба щось конкретне робити. Що конкретне? Ну, значить, санкції треба обговорювати. Я думаю, такі санкції, які не завадили б людям, а не тим особам, які порушували, скажімо, права і використовували цю силу, до речі, без будь-яких причин, на мій погляд, оскільки ці люди були мирні. Вони не розбивали вікна, вони не спалювали машини, вони просто хотіли, щоб їх почули ", - сказав міністр.

Як повідомляв Главред, 11 серпня стало відомо, що кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська , яка зайняла друге місце на виборах 9 серпня, покинула Білорусь. Пізніше стали відомі подробиці її від'їзду.

Опозиціонер також записала відеозвернення, в якому заявила, що рішення про від'їзд з країни далося їй важко. Однак Тихановська, підкресливши самостійність свого вибору, за її словами, виїхала з Білорусі заради своїх дітей.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты