Путин ответил Макрону по поводу отравления Навального

Путин ответил Макрону по поводу отравления Навального / Reuters

Для выяснения реальных обстоятельств произошедшего с Навальным требуется передача ФРГ в Россию материалов, отметил глава Кремля.

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з лідером Франції Еммануелем Макроном заявив, що голослівні звинувачення щодо справи російського опозиціонера Олексія Навального недоречні.

Про це сказано в повідомленні на сайті Кремля.

Зокрема, Путін у розмові з Макроном заявив, що для з'ясування реальних обставин події з Навальним потрібно, щоб ФРН передала в Росію матеріали.

"Докладно обговорена ситуація, що склалася навколо "справи О.Навального". Володимир Путін підкреслив недоречність голослівних, ні на чому не заснованих звинувачень російської сторони в даному контексті. Акцентовано, що з метою з'ясування реальних обставин події потрібна передача німецькими фахівцями в Росію біоматеріалів, офіційного висновку за результатами взятих у О.Навального аналізів, а також налагодження спільної роботи з російськими лікарями", - сказано в повідомленні пресслужби Кремля.

Під час розмови глава Кремля і президент Франції домовилися "сприяти тому, щоб визначити параметри можливої взаємодії з європейськими партнерами" щодо Навального.

Зазначимо, президент Франції Еммануель Макрон зателефонував Путіну і особисто розповів йому, що французькі експерти підтвердили отруєння Навального Новачком.

Отруєння Навального - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты