РФ должна объяснить, почему было химическое оружие при отравлении Навального - Макрон

Эммануэль Макрон / УНИАН

Французский президент Эммануэль Макрон продолжает апеллировать к властям России из-за отравления российского оппозиционера.

Отруєння Навального - французький президент Еммануель Макрон стверджує, що вважає отруєння російського опозиціонера Олексія Навального - спробою вбивства з використанням "хімічної зброї" забороненої нервово-паралітичної речовини з групи Новачок.

Про це він заявив у Вільнюсі під час спільної прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою.

За словами Макрона, Російська Федерація повинна надати необхідні пояснення - оскільки отруєння Навального сталося на російській території. І саме від цих пояснень залежатимуть подальші висновки західної спільноти у даній справі.

"Сьогодні міжнародне співтовариство, Європа повинна зажадати від Росії пояснень, і нам належить зробити всі необхідні висновки з тієї інформації, яку Росія надасть або відмовиться надати", — сказав Макрон.

Крім того, президент Франції заявив-експертиза у справі "здійснюється в рамках ОЗХО" і потрібно дочекатися її результатів.

Своєю чергою, керівник комісії Сенату Франції з міжнародних справ, оборони та безпеки Крістіан Камбон закликав Німеччину допустити російських лікарів до спільної роботи та представити свої докази.

Дивитися з 8:20

Отруєння Навального - що було раніше:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты