Санкции против России из-за Навального: в ЕС сделали неожиданное заявление

В ЕС нет предложений по санкциям из-за Навального / Reuters

В Евросоюзе не намерены вводить санкции против России из-за Навального.

На засіданні Ради Європи, 25 січня, жодна країна не запропонувала запровадити санкції проти Росії через арешт Олексія Навального.

Як заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, Рада Європи готова реагувати і вжити відповідних заходів, "якщо обставини будуть того вимагати".

"Сьогодні не було ніяких пропозицій і, відповідно, ніяких рішень не прийнято", - сказав він.

Боррель також анонсував свою поїздку до Росії в перший тиждень лютого. Метою візиту до Москви буде обговорення з російською владою всіх актуальних питань і підготовка до дискусії про відносини з РФ на березневому саміті ЄС.

Читати також"Мало людей": у Путіна нервово відреагували на масштабні протести через Навального

"Я проінформував Раду про намір здійснити візит до Москви на запрошення міністра закордонних справ Росії Лаврова в перший тиждень лютого", - заявив дипломат.

При цьому новий глава німецької партії Християнсько-демократичний союз Армін Лашет, який є потенційним наступним канцлером Німеччини, закликав Росію звільнити з-під арешту Олексія Навального.

"Ми (партія ХДС - ред.) підтримуємо позицію федерального уряду, який виступає за звільнення Навального. Не Навальний повинен сидіти у в'язниці, а злочинці, які вчинили на нього замах", - підкреслив Лашет, передає видання Spiegel.

Читати такожУдар по режиму Путіна: в ЄС розповіли про санкції за арешт Навального

Протести у Росії - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты