Скандал с дипломатами: в ЕС перешли к угрозам в адрес России

Отношения России и Германии под угрозой: дипскандал набирает обороты / Фото: УНИАН

Германия угрожает России ответными мерами, если Москва не пойдет на попятную в вопросе высылки дипломатов ЕС. К угрозам ФРГ присоединились Польша и Швеция.

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас пригрозив Росії заходами у відповідь, якщо Москва не перегляне своє рішення про висилку європейських дипломатів.

Дипломатів вислали нібито за участь в акціях протесту на захист Олексія Навального. Серед них був і співробітник німецького посольства в Москві.

У заяві міністра, що опублікований на сайті Представництва Німеччини в Росії, рішення Москви називається невиправданим. На думку Мааса, воно ще більше погіршує відносини Росії з Європою.

Читати такожРосія жорстко відреагувала на заклики заходу звільнити Навального"Якщо Росія не перегляне цей крок, він не залишиться без відповіді", – запевнив глава зовнішньополітичного відомства Німеччини.

За його словами, німецький дипломат "всього лише виконував свої завдання, що передбачені Віденською конвенцією про дипломатичні зносини, а саме законним шляхом отримував інформацію про те, що відбувається в країні».

До загроз ФРН приєдналися Польща і Швеція. Там також загрожують Москві "відповідними відповідями".

Суд над Навальним: новини

Автор: Диана Бель
Новости сейчасКонтакты