Стало известно о новых планах Кремля против Киева по Донбассу

У Путина предлагают запретить Украине открывать ответный огонь на Донбассе / УНИАН

Россия предлагает подписать документ по вопросам прекращения огня на востоке Украины.

Москва має намір запропонувати учасникам перемовин щодо Донбасу в рамках Нормандського формату підписати документ, що регулює припинення вогню в зоні збройного конфлікту. Зокрема, росіяни хочуть, щоб силам ООС заборонили відкривати вогонь у відповідь на Донбасі, повідомляє Інтерфакс з посиланням на текст листа, який відправив заступник голови АП РФ Дмитро Козак радникам лідерів країн "Нормандії".

У листі зазначено, що РФ пропонує на рівні Нормандського формату зобов'язати Україну дотримуватися режиму припинення вогню в зоні військового конфлікту на Донбасі без певних умов згідно з липневою заявою міністерства оборони.

"Зокрема, пропонується зобов'язати Київ привести липневу заяву Міністерства оборони України Про припинення вогню у відповідність з узгодженими в тому ж місяці заходами щодо дотримання перемир'я" без будь-яких вилучень та інтерпретацій", - цитує видання послання Козака.Читати такожУ Путіна висунули нову ініціативу РФ щодо Нормандського формату

Додамо, Збройні сили України можуть відкривати вогонь у відповідь на провокації російсько-терористичних військ і у разі загрози життю військових.

Ситуація на Донбасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты