Теракт в Великобритании: мужчина устроил резню в центральном парке Рединга

Трое погибли в результате резни в парке британского Рединга / Фото: pixabay.com

В результате нападения с применение холодного оружия погибли три человека.

У Великобританії в місті Редінг невідомий напав з ножем на перехожих в парку Форбері гарденс.

Як повідомляє Daily Telegraph з посиланням на джерело, в результаті інциденту три людини загинули, а двоє постраждалих госпіталізовані з пораненнями у важкому стані.

У поліції заявили, що напад із застосуванням холодної зброї кваліфікували як теракт. Правоохоронці затримали одну людину, з'ясовується її причетність до інциденту.

Пізніше було оприлюднено відео затримання чоловіка, який влаштував теракт в центральному парку – це громадянин Лівії. Мотив його вчинку поки невідомий. На записі можна побачити, як підозрюваний лежить на землі, в той час як правоохоронці розстібають його верхній одяг, ймовірно, щоб перевірити наявність зброї.

Також з'явилося відео з місця теракту в Форбері гарденс. Поліцейські і очевидці події надавали першу допомогу трьом постраждалим. Один поранений чоловік був дуже закривавленим, йому робили непрямий масаж серця. Також на записі чутні звуки сирени швидкої допомоги і поліції.

Як відомо, Редінг розташований в 65 кілометрах на захід від Лондона, в ньому проживає близько 350 тисяч осіб.

Як раніше повідомлялося, у США почалася нова хвиля протестів після того, як в місті Атланта, штат Джорджія, в п'ятницю ввечері, 12 червня, поліцейський застрелив 27-річного темношкірого чоловіка Рэйшарда Брукса.

Нагадаємо, 25 травня у місті Міннеаполіс, штат Міннесота, поліцейський убив 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда – він наступив йому на шию. Після чого люди звинуватили правоохоронців у расизмі і спалили поліцейську ділянку. Потім "вибухнула" вся країна - народ вийшов на вулиці і влаштував масові заворушення. Американські міста один за іншим почали запроваджувати комендантську годину через погроми.

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты