Тихановская объявила о создании в Беларуси народного трибунала

Тихановская объявила о создании народного трибунала / Reuters

Оппозиционер назвала свою страну "местом преступления".

Лідер опозиції Білорусі та екс-кандидат у президенти Світлана Тихановська заявила про плани щодо створення в країні народного трибуналу.

У своєму Telegram-каналі вона заявила, що держава «остаточно перетворилася на місце злочину», а Олександр Лукашенко і його посібники стали «терористичною організацією, яка повинна відповісти за свої злочини».

"Я оголошую народний трибунал і амністію за захоплення Лукашенка і членів його терористичного угруповання», — написала опозиціонер.

Тихановська представила план народного трибуналу, згідно з яким кожен Білорус зможе відправити свідоцтва беззаконня в централізовану систему фіксації і підтвердження свідоцтв злочинів. Процес народного звинувачення буде проведений на платформі Голос, де кожен громадянин зможе проголосувати за звинувачення підозрюваних.

Читати такожТихановська висунула три умови владі Білорусі"Якщо державна судова система не працює, ми впораємося без неї", - написала вона.

За словами політика, 20 грудня будуть відомі результати народного голосування, і Білорусь вийде на наймасовіший марш із заявою народного звинувачення і «покаже всьому світу, що справедливого суду над злочинцями вимагає більшість».

Новини Білорусі

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты