Тихановская провела переговоры с США о новых выборах президента Беларуси

Тихановская призвала США усилить давление на режим Лукашенко / Скриншот

Тихановская опасается, что возвращение посла США в Беларусь будет воспринято как признание легитимности Лукашенко.

Один з лідерів опозиції Білорусі Світлана Тихановська провела перемовини з США з питання нових президентських виборів в країні. Вона вітає повернення американського посла у РБ, проте боїться, що такий крок може означати визнання Олександра Лукашенка президентом Білорусі.

Про це повідомляє її Telegram-канал Пул першої.

У повідомленні йдеться про те, що Тихановська провела зустріч із заступником помічника Держдепу США Джорджем Кентом. Сторони обговорили можливість залучення Вашингтона, Євросоюзу і Росії до організації діалогу щодо проведення нових президентських виборів у Білорусі.

Також політик поспілкувалася по телефону з американськими сенаторами і депутатами Палати представників американського Конгресу. Під час розмов Тихановська закликала Штати не визнавати Лукашенка президентом Білорусі і підтримати санкції проти осіб, пов'язаних із застосуванням насильства проти білорусів.

Крім того, Тихановська побоюється, що повернення посла США до Білорусі ознаменується фактичним визнанням легітимності Лукашенка.

"Світлана Тихановська привітала можливість повернення посла США у Білорусі, але висловила побоювання, що вручення дипломатичних грамот Лукашенку може бути сприйнято як його визнання", - підкреслюється в повідомленні.Читати такожЛукашенко - нелегітимний: у ЄС розповіли про домовленості з Тихановською

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты