У Байдена рассказали о планах наказать Россию

Джейк Салливан рассказал о планах Байдена наказать Россию / Reuters

Новое американское руководство полно решимости заставить Россию «заплатить» за крупнейший взлом киберсетей правительства США.

Нова адміністрація Сполучених Штатів Америки має намір "швидко просуватися" в переговорах з Москвою щодо Договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), але водночас сповнена рішучості змусити російське керівництво «заплатити» за найбільший злом кібермереж уряду США, заявив Джейк Салліван, якого обраний президент США Джо Байден має намір призначити радником з національної безпеки.

«Я впевнений, що сьогодні Сполучені Штати й Росія можуть діяти у межах своїх національних інтересів з тим, щоб домогтися прогресу в контролі над озброєннями та питаннях стратегічної стабільності, приділити увагу загрозі, яку несе для всього світу ядерна зброя», - сказав Салліван в інтерв'ю CNN.

За його словами, термін дії договору закінчується трохи більш ніж за два тижні з моменту початку роботи нової адміністрації та питанням його продовження треба буде зайнятися негайно.

Також Салліван підкреслив, що за найбільшою атакою на комп'ютерні мережі 250 урядових установ США, яка була розкрита майже три тижні тому, ймовірніше, стоїть Росія, хоча офіційні звинувачення проти Москви не висувалися.

Салліван уточнив, що після приходу до влади 20 січня Байден має намір змусити винуватців заплатити значну ціну за ці атаки, але головне — посилити заходи з кібербезпеки.

"Це буде комбінацією покарання й посилення наших можливостей щодо захисту", - пообіцяв Салліван.

Відносини Росії та США - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты