У Путина ответили на отказ Байдена признать Крым российским

У Путина ответили на заявление Байдена о признании Крыма / УНИАН

Песков прокомментировал заявление американского президента, в котором говорится, что США никогда не признают аннексию полуострова Россией.

Росія не здійснювала анексію Криму, півострів на законних підставах возз'єднався з РФ, заявив прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи заяву президента США Джо Байдена, в якій йдеться про те, що США ніколи не визнають анексію півострова Росією.

"Анексію Криму, дійсно, неможливо визнати, і ніхто про анексію Криму не говорить, тому що її не було. Було возз'єднання Криму з Росією, причому в досить суворій відповідності з усіма нормами міжнародного права", - сказав Пєсков, його цитує ТАСС.

За його словами, було ухвалено рішення кримського законодавчого органу відповідно до статусу Криму, який на той момент перебував у складі України.

"Тут був зроблений абсолютно чіткий та бездоганний набір юридичних дій, тому ніякої анексії не було і не треба її визнавати, треба просто визнати факт возз'єднання Криму з Росією і факт того, що Крим вже досить давно, слава богу, знаходиться в статусі одного з регіонів Російської Федерації", - сказав прессекретар Путіна.

Пєсков також негативно відповів на питання, чи позначав Байден тему Криму під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним 26 січня.

Заява Байдена про визнання статусу Криму – про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты