В Армении сделали заявление о дальнейших планах по Нагорному Карабаху

Армения стремится к достижению компромисса по Нагорному Карабаху дипломатическим путем - МИД / Новости-Армения

Ереван готов пойти на мирные переговоры с Баку по конфликту в Нагорном Карабахе.

Вірменія має намір протистояти Азербайджану у Нагірному Карабасі, однак Єреван готовий до перемовин з Баку і буде прагнути до роботи з країнами-гарантами перемир'я – США, Росією і Францією – з метою подальшої деескалації конфлікту.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ республіки Вірменія, повідомляє пресслужба відомства.

У заяві МЗС йдеться про те, що дії Баку, Анкари та бойовиків з інших держав в районі нагірно-карабахського конфлікту завдають шкоди регіональній безпеці і провокують розвиток великої війни.

Вірменія протистоятиме "агресії проти Карабаху", проте стратегічною метою Єревана є досягнення компромісу дипломатичним шляхом. Держава готова до роботи з врегулювання конфлікту разом з країнами-гарантами – США, Росією і Францією.Читайте такожВійна Туреччини за Азербайджан: у Росії попередили Анкару про наслідки

"Вірменія стоїть на позиції мирного врегулювання нагірно-карабахського конфлікту. Ми продовжимо рішуче протидіяти цій агресії проти Карабаху, в той же час будучи готовими працювати з країнами-співголовами Мінської групи ОБСЄ у 1994-1995 роках, щоб відновити режим припинення вогню на основі домовленостей", - підкреслюється у заяві вірменського зовнішньополітичного відомства.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты