В Германии предупредили об угрозе ракетного удара по Европе

В Германии предупредили об угрозе ракетного удара по Европе / militaryarms.ru

Эра развития гиперзвукового оружия является кошмаром для европейской безопасности.

Навчальний запуск міжконтинентальних ракет з російського підводного човна в Охотському морі наробив багато галасу в Німеччині. На військово-повітряній базі США у ФРН спрацював сигнал тривоги щодо пуску ракети.

Як повідомляє німецька газета Die Welt, ера розвитку гіперзвукової зброї є кошмаром для європейської безпеки. США ймовірно не виключають ракетного удару по Європі. У зв'язку з цим вони весь час знаходяться в стані підвищеної готовності. Однак через швидкість нової зброї є ризик "не встигнути підняти тривогу".

За словами журналіста Герхарда Хегмана, коли з'являється така зброя, схеми попередження і протиракетного захисту стають марними, і в цьому випадку мова йде про «новий виток спіралі загроз і захисту».

Автор матеріалу нагадав, що 12 грудня Збройні сили Росії запустили чотири балістичні ракети «Булава» з атомного підводного човна «Володимир Мономах» з Охотського моря. Тоді ракети подолали понад 5,5 тис. км. Хегман зазначив, що в той момент у Німеччині, на базі ВПС США Рамштайн, «солдати та мирні жителі були серйозно налякані».

За його словами, військові зіткнулися з принципово новою небезпекою. Річ у тім, що новітні види зброї скорочують час ухвалення рішення про реакцію, а час польоту балістичних ракет «у разі нападу Росії на США», якщо говорити про гіперзвукову зброю, «скорочується до п'яти хвилин».

Третя світова війна - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты