В Конгрессе США дали “зеленый свет” для расширения санкций против режима Лукашенко

Против режима Александра Лукашенко готовят новые санкции / Reuters

В Палате представителей США одобрили законопроект о дополнительных санкциях против Минска.

У Конгресі США зробили ще один крок для запровадження нових санкцій проти режиму Олександра Лукашенко.

У Палаті представників США схвалили законопроект, який у разі остаточного затвердження дасть Вашингтону можливість вводити додаткові санкції проти Мінська, йдеться в повідомленні Конгресу в Twitter.

"Законопроект Belarus Democracy, Human Rights, and Sovereignty "схвалений", - йдеться в повідомленні.

Метою законопроекту є надання додаткових можливостей для введення санкцій проти Білорусі "за діяльність, пов'язану з білоруськими президентськими виборами, якы викликали суперечки, і репресивны заходи влади".

Документ дозволяє надавати додаткову допомогу населенню Білорусі. Наприклад, він передбачає допомогу білоруським опозиціонерам, які отримали політичний притулок за межами країни.

Читати такожГенерали готові почати свою гру: експерт назвав останню надію ЛукашенкаСанкції, згідно із законопроектом, можуть вводитися проти організаторів виборів, проти білоруських офіційних осіб, що обмежують свободу ЗМІ, посадових осіб Союзної держави (РФ і Білорусі), які порушували свободу ЗМІ або права людини в Білорусі, а також російських громадян, які брали активну участь в обмеженні свободи ЗМІ і порушенні прав людини в Білорусі, пов'язаному з політичними репресіями.

Тепер документ буде переданий на розгляд до Сенату.

Нагадаємо, раніше екс-кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська розповіла про розширення списку санкцій Євросоюзу проти режиму Олександра Лукашенка.

За її словами, обговорюється можливість відключення режиму відключення від системи Swift.

Криза в Білорусі:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты