В Кремле допустили переговоры с Алиевым и Эрдоганом по Карабаху

Путин при необходимости проведет переговоры с Алиевым и Эрдоганом - Песков / Reuters

Путин не проводил телефонных переговоров с лидерами Азербайджана и Турции.

Кремль веде постійний діалог з Азербайджаном і Туреччиною щодо ситуації у Нагірному Карабасі. Володимир Путін може провести телефонні перемовини з президентами Ільхамом Алієвим і Реджепом Ердоганом.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

Журналісти акцентували увагу на тому, що президент Путін провів декілька телефонних розмов з прем'єрміністром Ніколом Пашиняном, проте не проводив перемовин з президентом Туреччини Ердоганом і президентом Азербайджану Алієвим.

У відповідь на це питання Пєсков заявив, що така ситуація склалася через "доцільність" перемовин і специфіку робочих графіків глав держав.

За його словами, перемовини з Туреччиною і Азербайджаном проходять на високому рівні – їх проводить міністр закордонних справ Сергій Лавров.

"Глава МЗС РФ (Сергій) Лавров знаходиться в постійному контакті зі своїми колегами з Азербайджану і Туреччини. Російсько-турецький і російсько-азербайджанський діалог, як і російсько-вірменський діалог по темі карабаського конфлікту здійснюється на високому рівні і на постійній основі", - запевнив Пєсков.Читати такожВійна Туреччини за Азербайджан: у Росії попередили Анкару про наслідки

Також він підкреслив, що якщо буде така необхідність, Путін проведе телефонні перемовини щодо ситуації у Нагірному Карабасі з Ільхамом Алієвим і Реджепом Ердоганом.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты