В МИД России заявили, что в Карабах перебрасывают наемников из Сирии и Ливии

В Нагорный Карабах перебрасывают наемников из Сирии и Ливии / Reuters

В Москве глубоко озабочены процессами, которые ведут к эскалации конфликта в Нагорном Карабахе.

До зони нагірно-карабаського конфлікту перекидають незаконні збройні формування з Сирії та Лівії, заявили в МЗС Росії у середу, 30 вересня. У зв'язку з цим Москва закликає зацікавлені держави вжити заходів щодо недопущення участі іноземних найманців у конфлікті та їх негайного виведення з регіону.

Про це сказано в коментарі департаменту інформації та друку МЗС РФ на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

«За відомостями, що надходять, до зони нагірно-карабаського конфлікту здійснюється перекидання бойовиків незаконних збройних формувань, зокрема з Сирії, Лівії, з метою безпосередньої участі в бойових діях», - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що в Москві глибоко стурбовані цими процесами, "які ведуть не тільки до ще більшої ескалації напруженості в зоні конфлікту, але і створюють довготривалі загрози для безпеки всіх країн регіону".

Читайте такожВійна в Карабаху: Росія запропонувала зіграти свою роль"Закликаємо керівництво зацікавлених держав вжити дієвих заходів щодо недопущення використання іноземних терористів і найманців у конфлікті та їх негайного виведення з регіону", - особливо відзначили в російському МЗС.

Війна за Нагірний Карабах - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты