В России выступили с угрозой в адрес Украины из-за заявлений о Донбассе

Киеву лучше вернуться к выполнению Минских соглашений - Грызлов / УНИАН

По словам Бориса Грызлова, Киев фактически прекратил выполнять Минские соглашения.

Заяви офіційного Києва про повернення Донбасу на українських умовах свідчать про те, що Україна припинила виконувати Мінські угоди. Такі слова суперечать "Мінську" і призведуть до відповідних заходів представників Донецька і Луганська.

Про це заявив глава делегації Росії у ТКГ щодо Донбасу Борис Гризлов, повідомляє РИА Новости.

Російський представник акцентував увагу на заяві офісу президента про те, що головною метою української делегації є повернення окупованих територій "виключно на українських умовах".

За його словами, позиція Києва вступає в протиріччя з базисом Мінських домовленостей і призведе до серйозних правових і політичних наслідків.

"Українська сторона вийшла з додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню. Заблоковані всі пропозиції щодо координації та контролю за дотриманням режиму припинення вогню, зірвані раніше досягнуті домовленості про спільні інспекції України і Донбасу, створюються позиції ЗСУ в зонах розведення сторін", - вважає російський політик.

Більш того, він запевняє, що Україна фактично зірвала перемовини в рамках Мінських угод і внаслідок цього бойовики "ЛДНР" направлять свої зусилля на реалізацію заходів у відповідь.Читати такожКравчук розповів, як потрібно змінити Мінські угоди

"Українська влада змушує представників Донецька і Луганська вжити відповідних заходів і не повинна скаржитися, коли ці заходи будуть реалізовані. Києву краще повернутися до виконання "Мінська", до виконання своїх колишніх передвиборчих обіцянок", - сказав Гризлов.

Також він підкреслив, що Україна досі не змінила постанову Верховної Ради, яка категорично не влаштовує Москву.

Війна на Донбасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты