В США более 120 бывших "республиканцев" готовы создать новую партию из-за Трампа – Reuters

Республиканскую партию обвиняют в чрезмерном радикализме из-за поддержки Трампа / Reuters

Политики намерены создать новую партию в США на основе идеологии правого центризма.

У середовищі колишніх політиків і чиновників, які в різний час займали державні пости, представляючи Республіканську партію США, вирішили обговорити можливість створення нової правоцентристської партії у зв'язку з невдоволенням політикою "республіканців" і впливом на її діяльність 45-го президента Америки Дональда Трампа. Можливі назви партії - Integrity Party І Center Right Party, повідомляє Reuters.

Зокрема, американський політик Еван Макмаллін заявив журналістам, що 5 лютого відбулася відеоконференція, у якій взяли участь понад 120 політиків, які в різний час займали державні пости, представляючи Республіканську партію. Вони обговорили можливість створення нової партії правоцентристської ідеології, окремої групи, або ж фракції всередині Республіканської партії. Планується повернення до цінностей "принципового консерватизму", в основі яких Конституція США і верховенство закону, які порушив колишній глава держави Дональд Трамп.Читати такожЗМІ з'ясували ситуацію з імпічментом Трампа і передрекли його помсту "зрадникам"

"Значна частина Республіканської партії стає більш радикальною і загрожує американській демократії. Партія повинна підтвердити свою прихильність правді, розуму і основоположним ідеалам, інакше необхідно щось нове", - сказав агентству Макмаллін.

Підкреслюється, що політики планують працювати над тим, щоб домогтися висунення своїх кандидатів на виборах і мають намір надавати підтримку кандидатам, які дотримуються їх цінностей. Розглядаються і назви нової партії - Integrity Party і Center Right Party.

Дональд Трамп новини

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты