В Тбилиси опровергли слухи о том, что в Азербайджан через Грузию перемещаются боевики из Сирии

Григол Лилуашвили / Фото ssg.gov.ge

Целью данных фейков является эскалация и создание напряженности в Грузии и регионе в целом, заявил глава Службы госбезопасности Грузии.

Інформація про те, що сирійські воєнізовані формування з Туреччини через Грузію перекидаються в Азербайджан, не відповідає дійсності.

Про це заявив глава служби держбезпеки Грузії Грігол Лілуашвілі, передає Интерфакс.

"Я хочу зазначити, що у цієї інформації немає жодної підстави. Це брехня, її метою є ескалація та створення напруженості в Грузії та регіоні в цілому", — сказав Лілуашвілі.

Він також додав, що в соціальних мережах поширюються заклики перекрити автомобільну дорогу, що веде в Азербайджан. За словами Лілуашвілі, служба держбезпеки Грузії перебуває на зв'язку з колегами з Вірменії та Азербайджану і будь-які дії, спрямовані проти безпеки Грузії та регіону, будуть припинятися.

Видання Грузія Online уточнило, що в різних групах і акаунтах, що не носять офіційного характеру, повідомлялося, що Грузія нібито блокує перевезення продовольства для однієї зі сторін, що спровокувало протести і перекриття доріг в одному з грузинських регіонів. Незабаром з'ясувалося, що відомості про блокування вантажів були фейком.

Після цього стали поширюватися кадри з військовою технікою з Боржомі й коментарями про те, що вона прямує в Нагірний Карабах, щоби підтримати одну з воюючих сторін. Насправді техніка належала Збройним силам Грузії та здійснювала законні пересування всередині країни.

Крім того в соцмережах поширюються фейки про те, що територією Грузії транзитом нібито рухаються колони автобусів з бойовиками для участі в карабаському конфлікті.

Читати такожВійна за Нагірний Карабах: експерт назвав головну мету Баку

Конфлікт у Нагірному Карабасі - що було раніше:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты