"Важно, чтобы Украина получила договор": Меркель высказалась насчет Северного потока-2

Ангела Меркель / УНИАН

Вопрос реализации Северного потока-2 будет обсуждаться с новой администрацией США, подчеркнула канцлер ФРГ.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прокоментувала ситуацію, що склалася навколо будівництва газопроводу Північний потік-2.

Як підкреслила вона в ході спілкування з журналістам у Берліні в четвер, її думка з приводу реалізації цього енергетичного проекту не змінилася, повідомляє Finanzen.

"Я не змінила у своїй основі думки щодо Північного потоку-2, для мене було важливо, щоб Україна отримала газовий договір і ми, звичайно, будемо обговорювати це з новою американською адміністрацією", - сказала Меркель.

У той же час вона переконана в тому, що екстериторіальні санкції США проти газопроводу Північний потік-2 є неприйнятним засобом.

Вона вважає, що зміна адміністрації в США призведе до встановлення більш конструктивних відносин між Вашингтоном і Берліном.

«Але тоді ми також повинні говорити про те, які економічні відносини в газовій сфері з Росією прийнятні, а які ні. Справа не в тому, що між США і Росією взагалі немає торгових відносин, наприклад, в нафтовій сфері. Потрібно обговорити, чи хочуть вони взагалі торгувати з Росією в газовій сфері і який рівень залежності буде прийнятним. Я вважаю ці екстериторіальні санкції в будь-якому випадку засобом, який недоречний», - додала Меркель.

Читати такожПрихід Байдена означає неминучу добудову Північного потоку-2

Північний потік-2: що відомо

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты