Куратор переговоров от РФ по Донбассу Козак рассказал о визите в Берлин

Козак доволен тем, как поговорил об Украине в Берлине / УНИАН

Российский чиновник остался доволен переговорами.

Куратор переговорів щодо конфлікту на Донбасі Дмитро Козак розкрив деталі раптової офіційної поїздки в Берлін, яка відбулася всупереч пандемії коронавіруса, коли всі політичні візити скасовані на невизначений термін.

Як повідомляє РІА Новости, Козак підтвердив, що відправився в Німеччину особисто, щоб обговорити з німецькою стороною врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

За словами російського чиновника, переговори виявилися результативними і конструктивними. Козак додав, що його домовленості з Німеччиною дозволять дати новий імпульс переговорам у нормандському форматі. Зокрема, досягнуто угоду про подальші дії щодо мирного врегулювання на Донбасі.

«Діалог пройшов конструктивно і в діловому ключі», — сказав Козак.

Переговори провокують чимало запитань, оскільки раніше про них офіційно не повідомляли. Дивують вони ще і з тієї причини, що всі світові політичні візити вже довгий час скасовані через пандемію Covid-19. Також візит залишається незрозумілим, оскільки Козак з 2014 року перебуває під санкціями Євросоюзу.

Як раніше повідомлялося, Козак 13 травня прибув до Берліна для обговорення з німецькою стороною ситуації на сході України. Візит куратора РФ по переговорам на Донбасі відбувся, незважаючи на пандемію коронавіруса, яка вирує у всьому світі.

Нагадаємо, Тристороння контактна група, засідання якої відбулося у Мінську 11 березня, домовилася про створення органу, яким фіксується суб'єктність самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". У суспільстві ця новина справила ефект вибуху бомби.

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты