"Все решается в эти недели": у Тихановской раскрыли планы по свержению Лукашенко

Лукашенко чувствует себя неуверенно и пытается помешать акциям оппозиции - советник Тихановской / Reuters

Лукашенко пытается запугать людей и помешать акциям оппозиции, однако ему не подконтрольна ни улица, ни государственный аппарат, считает Франк Вячорка.

Глава Білорусі Олександр Лукашенко своїми діями намагається залякати білорусів і перешкодити протестним акціям проти режиму. Однак він втратив нитки управління державою, тому все може вирішитися вже у найближчі тижні.

Про це заявив радник лідера опозиції Білорусі Світлани Тихановської Франк Вячорка в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, закриття кордону Білорусі свідчить про ексцентричну поведінку Лукашенка, який здійснює спроби перешкодити протестним акціям опозиції.

"Я не думаю, що це щось нове, він намагається залякати людей і перешкодити протесту. Але він також дивиться, якою буде реакція суспільства на закриття та ізоляцію країни", - вважає Вячорка.

Що стосується лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської, вона реагує на ситуацію і працює за двома ключовими напрямками – чинить тиск на владу з метою ізоляції режиму Лукашенка за допомогою закликів до санкцій і намагається допомогти бізнесу, який зараз страждає від пресингу спецслужб.Читати такожЄС завдає удару по Лукашенку: анонсовано нове рішення Брюсселя

При цьому Олександр Лукашенко вже втратив контроль над ситуацією, розвиток якої переходить у вирішальну фазу.

"Зараз йде перетягування каната, логічна боротьба. Лукашенко себе почуває невпевнено, тому що він не контролює ані вулицю, ані державний апарат. Все вирішується, можна сказати, в ці тижні", - підкреслив Вячорка.

Події у Білорусі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты