Вывод войск Азербайджана из Карабаха: в Турции гневно ответили Франции

Франция должна сделать правильные выводы из ситуации с конфликтом в Нагорном Карабахе - МИД Турции / aa.com.tr

В Турции обвинили Францию и сопредседателей Минской группы ОБСЕ в неспособности уладить конфликт в Нагорном Карабахе в течение 30 лет.

Резолюція сенату Франції, в якій парламентарії закликають до виведення військ Азербайджану з Нагірного Карабаху, називають Туреччину агресором і просять Париж визнати незалежність регіону, не витримує жодної критики. Держави-гаранти вирішення нагірнокарабаського конфлікту за 30 років не доклали жодних зусиль для врегулювання збройної конфронтації.

Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Турецької республіки, опублікованої в четвер, 26 листопада, повідомляє агентство Анадолу.

У Туреччині стверджують, що заклик до виведення військ Азербайджану з азербайджанської території (Нагірний Карабах – територія Азербайджанської республіки, згідно з міжнародним правом, - ред.) – "комічний, далекий від реалій і упереджений". Згідно з позицією Анкари, рішення сенату Франції демонструє нехтування парламентарями нормами міжнародного права.Читати такожАзербайджан різко відреагував на резолюцію сенату Франції щодо Карабаху​

Більш того, у турецькому МЗС вважають, що рішення сенату Франції є безглуздим і демонструє, чому протягом багатьох років Мінська група ОБСЄ не здійснила навіть реальної спроби вирішення вірмено-азербайджанського конфлікту у Нагірному Карабасі.

"Твердження, що містяться в документі на адресу Туреччини, також позбавлені будь-якого сенсу. Рішення сенату Франції розкриває справжні причини, за якими країни-співголови Мінської групи ОБСЄ досі навіть не намагалися врегулювати нагірнокарабаський конфлікт", - наголошується в заяві.

Також в дипломатичному відомстві Туреччини підкреслили, що у Парижі повинні зробити правильні висновки на прикладі конфлікту у Нагірному Карабасі і посприяти стабілізації ситуації на Південному Кавказі.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты