Компенсации для ФОПов по 8 тысяч: у Зеленского рассказали, кто не получит деньги

Компенсации получат предприниматели, чей бизнес соответствует критериям, прописанным в законе о гарантиях - Офис президента / УНИАН

Государство откажет в материальной помощи во время карантина в Украине предпринимателям-должникам.

Фізичні особи-підприємці, які зареєстрували ФОП менш ніж за 3 місяці до набрання законом чинності, сплатили ЄСВ у 2020 році за себе менш ніж за три місяці і займаються бізнесом, який не підпадає під карантинні обмеження, не зможуть розраховувати на фінансову допомогу держави в умовах посилення карантину в Україні. Гроші отримають підприємці, чий бізнес відповідає прописаним в законі вимогам.

Про це заявили в пресслужбі Офісу президента в п'ятницю, 4 грудня, коментуючи прийнятий Верховною Радою закон №4429, що передбачає соціальну підтримку бізнесу в умовах карантину в Україні.

У повідомленні йдеться про те, що компенсацію в розмірі 8 тисяч гривень отримають підприємці, зареєстровані більше 3 місяців тому, у яких немає боргів перед державою, і чий бізнес постраждав від посилення протиепідемічних заходів в Україні.

Хто отримає гроші

Законом передбачена матеріальна допомога в розмірі 8 тисяч гривень найманим працівникам, які втратили роботу через посилення карантину.

При цьому підприємці-боржники, бізнес яких не підпадає під карантин і зареєстрований менш ніж 3 місяці тому, на фінансову допомогу від держави розраховувати не зможуть.Читати такожДвом мільйонам українців по 8 тис. грн: коли почне діяти закон Зеленського

Як отримати гроші

Хто не отримає гроші

Допомога бізнесу в умовах карантину в Україні

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты